Mit nézzünk a hétvégén?

Január 14-én délután öt órakor Papp József keramikus és Cseh Gabriella tűzzománc művész interaktív kiállításának megnyitója lesz a művelődési központ nagykiállítójában. A megnyitón a művésznő vers és ének előadásával köszönti az érdeklődőket. A galéria 2011. február 10-ig lesz megtekinthető.

A kiállítás után Hollywood elsőrangú színészeit felsorakoztató Machete című színes, feliratos amerikai akciófilm izgalmai mellett kapcsolódhatnak ki a szórakozásra vágyó filmbarátok. A 105 perces film vetítése a művelődési központ színháztermében kezdődik 19 órakor.

A történet szerint a főhőst egy szenátor lelövése miatt körözni kezdik, de Machete tisztázni akarja nevét. Benz a könyörtelen üzletember, az őrült Von és a gyönyörű bevándorlási hivatalnok Sartana azonban útját akarják állni. A főhősnek akadnak segítői is a szexi taco árus, valamint Luz és Padre a pisztolyforgatásban otthonos pap személyében. Golyózápor, véreső és széttört szívek övezik az utat, melyen Machete elindul, hogy sikerrel jár-e, nézze meg Ön is! A film sikerét Robert De Niro, Don Johnson, Lindsay Lohan, Jessica Alba és Steven Segal előadása garantálja, Robert Rodriguez rendezésében.

A fiatalabb korosztályt január 16-án este hét órakor a Harry Potter és a halál ereklyéi első részének vetítése varázsolhatja el a művelődési központ színháztermében. Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint 146 percben próbálja meg elbűvölni kivételes játékával a közönséget. A történet szerint a három főszereplő Voldemort halhatatlanságának titka nyomába ered, hiszen fel akarják kutatni és meg akarják semmisíteni a rejtélyes horcruxokat. A sötét erő nem kíméli őket, de az egész varázsvilágot sem. Bekövetkezik a legrosszabb, kitör a háború, a halálfalók Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. Találkozunk a vetítésen!