Hírek röviden

Ütemezett programjait megtartotta, a 2011-re tervezett rendezvényeit pedig elfogadta a Dunakömlődi Nyugdíjasok Érdekszövetsége január 22-i közgyűlésén. E szerint idén hétre emelkedik a közös kirándulások száma és vacsoraest szervezésére is többször sor fog kerülni.

fotó: TelePaks Kistérségi Televízió

Új szolgáltató, azaz a paksi Pavill Kft. végzi a közvilágítási lámpatestek karbantartását február 1-től a város közigazgatási területén. Paks Város Önkormányzata minőségi javulást és gazdaságosabb karbantartást vár az új szolgáltatótól: gyorsabb és hatékonyabb reagálást a hibabejelentésekre. Eddig az E.ON cégcsoporthoz tartozó vállalkozás végezte Pakson a karbantartást és a késve történő javítás mellett az is előfordult, hogy kiérkezvén a helyszínre nem találták a bejelentett lámpát és dolguk végezetlenül távoztak. Az új szolgáltatónak rövidebb javítási határidőt ír elő az önkormányzat, ami gyalogátkelők, forgalmasabb csomópontok, utak esetében 24 órán belül kell, hogy megtörténjen. A közvilágítás biztosítása önkormányzati feladat: a településen több mint 3000 lámpa világítja az utakat, köztereket.

Együttgondolkodásra, tervezésre várja január 27-én, 17 órára a Dunakömlődön élőket Spiesz József, a Dunakömlődi Településrészi Önkormányzat elnöke és a részönkormányzat tagjai. A faluházban tartandó gyűlésen az aktuális kérdések, problémák, javaslatok kerülnek terítékre.