Hírek röviden

Február másodika a vizes élőhelyek világnapja. Ebből az alkalomból a paksi atomerőmű vendégségbe várja a Porta Egyesület aktivistáit, akik szakemberek tolmácsolásában hallhatnak előadást a víz és az atomenergia kapcsolatáról, földfelszíni és föld alatti készletének védelméről, írta meg az egyesület honlapja.

Február 2-án 15 órától nyílt napra várják a hatosztályos gimnázium után érdeklődőket a paksi Vak Bottyán Gimnáziumba.

A Városi Múzeum 2011. február 14-től március 3-ig farsangi szokások, március 7-10-ig pedig március 15. témában szervez kézműves foglalkozásokat óvodás és alsó tagozatos gyerekek számára. A résztvevő gyerekek egyebek mellett farsangi álarcokat, báli kellékeket, továbbá huszársapkát és 48-as zászlót is készíthetnek. A tárgyalkotás mellett megismerkedhetnek az egyes témákhoz kapcsolódó szokásokkal, hiedelmekkel is. A részvételhez előzetes időpont egyeztetés szükséges, amelyet a foglalkozás előtt legalább két nappal kell jelezni! A programról bővebb információt lehet kérni a 06-20/883-03-74 -es telefonszámon, vagy a varosimuzeum@gmail.com e-mail címen.

A TelePaks Csengőszó című oktatási magazinjával jelentkezik 19 óra 15 perckor az esti híradó után. A műsorban a helyi óvodák kerülnek bemutatásra.

Minden év első hónapjaiban végzik el a DC Dunakom Kft. szakemberei a városban kihelyezett utcabútorok szerelési, felújítási munkáit. A munkálatokat már megkezdték, a feladatot az időjárás függvényében végzik. Paks utcáin, terein közel 320 utcabútor van kihelyezve. Ezek közé tartoznak a hulladékgyűjtők, padok, üdvözlő- illetve hirdetőtáblák, kutyatoalettek, szobrok, esőbeállók. Ezek rendben tartása mellett a játszótéri homokozók tisztaságára is ügyelnek.

Január 31-én megkezdte működését a Paks Kistérségi Alapszolgáltatási Központ. Az intézményhez tartoznak ezentúl a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatások, a helyettes szülői hálózat, a szociális étkezés feladata, az idősek nappali ellátása, valamint a házi segítségnyújtás. Személyi nem, csupán intézményi változás történt, így a szolgáltatásokat igénybe vevők továbbra is ugyanazokkal a szakemberekkel találkoznak.

A Szegeddel játszik az Atomerőmű SE a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében – derült ki a nemrég véget ért sorsoláson.