Hírek röviden

Fotó: Farkas Sándor

Farkas Sándor botanikus természetfotós, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagja tart előadást képei segítségével a világörökség részét képező ausztrál Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park csodáiról február 15-én 17 órakor a paksi polgármesteri hivatal földszinti nagyelőadójában.

Élj száz évet egészségesen! címmel tart előadást dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász Dunakömlődön február 11-én 16 órakor.

Metszik már a közterületeken, parkokban a fákat és cserjéket a DC Dunakom Kft. munkatársai. Néhány helyen ki is vágják a fákat, de csak azokat, amelyek tűzvédelmi vagy más szempontból veszélyesek. Az eltávolított fák helyére újakat ültetnek.

Vízer Júlia és Hunyady Gábor Családi műhelyből című kiállítása nyílik február 16-án 17 órakor a  művelődési központ kiskiállítójában. A tárlatot Tell Edit alpolgármester nyitja meg, közreműködik a Pro Artis Klarinét Kvartett és szaval Krasznai Anna. A kiállítás március 6-ig tekinthető meg.

Kitűzött feladatait a beruházások tekintetében túlteljesítette a város, derült ki a képviselő-testületi ülésen. Körülbelül 500 millió forint előző évi pénzmaradvány és a korábban kibocsátott teljes kötvényösszeg is a város rendelkezésére áll – mondta el Hajdú János a 2010-es költségvetés értékelésekor. A megbeszélésen született egyéb döntésekről pénteken 19 óra 15 perckor bővebben is tájékozódhatnak a TelePaks Testületi tudósítások című magazinjából.