Tisztújítás a PADOSZ-nál

Elkezdődött a négyévente esedékes tisztújítás a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezeténél. Az atomerőműben működő legnépesebb szakszervezetének tagjai kedden 6 órától járulhatnak az urnákhoz. A bizalmi és főbizalmi választások egy-két kivétellel már megtörténtek, a jelölőbizottság a beérkezett vélemények alapján megnevezte az elnök- és elnökhelyettes-jelölteket. Eszerint várhatóan mindenki a posztján marad ugyanis elnöknek Lőrincz Lászlót, elnökhelyettesnek Bocsor Istvánt és Weisz Mátyást jelölték.

A PADOSZ 1700-1800 főt számlál, az aktív dolgozók mellett nyugdíjasok is vannak tagjai sorában, mert az alapszabály lehetővé teszi, hogy a nyugdíjba vonulók megtartsák tagságukat. Lőrincz László elmondta, hogy a főbizalmi egységeket a munkáltatói csoportok alkotják. Az Ovit Zrt.-nél például hat bizalmi és egy főbizalmi látja el a munkát, a legnagyobb létszámú egység a Paksi Atomerőmű Zrt.-nél működik. Az elnök hozzátette, hogy a tisztújítási procedúra az ő négyéves beszámolójukkal vette kezdetét. Mint mondta, úgy vélik, ez alapján ítélik meg munkájukat, nem tartották szükségesnek a személyes kampányt. Az, hogy más jelölt neve nem merült fel, számukra azt jelzi, hogy elégedettek a tagtársak az elvégzettekkel.
Szavaiból kiderült, hogy nem teljesen tét nélküli a mostani voksolás, annak ugyanis érvényesnek és eredményesnek kell lennie. Előbbihez az kell, hogy a szavazásra jogosultaknak legalább fele az urnákhoz járuljon, utóbbihoz pedig az, hogy a leadott szavazatok több mint 50 százalékát kapják meg a jelöltek.
Eredmény péntek délután várható.