Színes várost rajzoltak az iskolások

Fotó: Szaffenauer Ferenc

A Reform Főzőklub még tavaly novemberben hirdette meg rajzpályázatát, melyre a Bezerédj Általános Iskola diákjai – összesen 13-an – küldték be alkotásaikat. A gyerekek ceruzával, zsírkrétával és vízfestékkel dolgoztak, munkáik egytől egyig első díjat értek.
– Az év ezen időszakában ugyan nem virágos a város, de a gyerekek alkotásai mindenképp színesek és egy élhető Paksot ábrázolnak – mondta el Ignits Miklósné, a Reform Főzőklub tagja. A tanulók jutalma a közös sütés-főzés volt, az immár hétéves Reform Főzőklub tagjainak jóvoltából. A gyermekek görögsalátát, zöldséges tésztát roston sült csirkemellel és farsangi fánkot készítettek Kovács János Venesz-díjas mesterszakács segítségével.
– Kicsi korban kell az egészséges táplálkozáshoz szoktatni a gyerekeket, és ha sikerül, akkor belenőnek ebbe. Úgy gondoljuk, hogy ez hasznosabb, mint megszokott, rossz étkezési szokásokból kizökkenteni valakit – fogalmazott a mesterszakács. – Festékkel és zsírkrétával készítettem a rajzom, amit teljesen egyedül alkottam és egy házat ábrázol. A programot nagyon élvezem. Édesanyámnak szoktam segíteni a konyhában, a kedvenc ételem a milánói makaróni – mesélte Hanol Anita, a Bezerédj diákja. A gyermekek a foglalkozáson nagy lelkesedéssel vetették magukat az ételkészítés rejtelmeibe, megtanulták a kés helyes használatát, a különböző vágási technikákat, megismerkedhettek az alapanyagokkal. A nap végén pedig az általuk igényesen megterített asztalon elfogyasztották az ízletes ételkülönlegességeket.