Hírek röviden

A helyi vidékfejlesztési stratégiáról tárgyalt a Duna összeköt Leader Egyesület tagsága a paksi városházán. A dokumentum felülvizsgálatának befejezésekor, várhatóan áprilisban jelennek meg az idei pályázati kiírások. A Duna Összeköt Egyesület 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az egyesület által elnyert, a 2008-2013-as időszakra szóló 1,2 milliárd forint támogatás felhasználását elősegítse, koordinálja és ellenőrizze. Munkájukat a néhány éve elkészített helyi vidékfejlesztési stratégia alapján végzik, a dokumentum felülvizsgálata időszerűvé vált.

A Dunaújváros nyerte az első alkalommal megrendezett Atompillér Kupát, melyet a PSE műfüves pályáján rendeztek az U11-es korosztály számára. A házigazda csapata csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a dobogó második fokára. Harmadik a Nagymányok, negyedik a Gyönk együttese lett.

Farkas Sándor tartott előadást az ausztráliai Urulu Kata Tjutu Nemzeti Parkról a Paksi Kertbarátok Egyesület Téli esték sorozatában. A botanikus, természetfotós néhány évvel ezelőtt három hónapot töltött Ausztráliában, ekkor látogatott el világörökség részét képező nemzeti parkba is.