Munkatársunk kapta az Urántollat

A szabad sajtó napja alkalmából a média képviselőit várta ünnepségre az önkormányzat és az atomerőmű. Hagyomány már, hogy ezen a napon adják át az Urántoll díjat, melyet a paksi atomerőmű adományoz 1993 óta azzal a céllal, hogy elismerésben részesítse azokat az újságírókat, akik az országos, a regionális, illetve a helyi sajtóban az atomenergia békés célú alkalmazásáról, a paksi atomerőműről hosszú időn keresztül, rendszeres, tényszerű, objektív tájékoztatást adnak. Idén Kohl Gyöngyi, a TelePaks Kistérségi Televízió és a Paksi Hírnök munkatársa vehette át a rangos elismerést Mittler István kommunikációs igazgatótól.

Fotó: Molnár Gyula

Kohl Gyöngyi a TelePaks szerkesztőjeként, valamint a paksi média munkatársaként közel húsz éve áll kapcsolatban az atomerőművel. Már a helyi tévéstúdió kezdeti adásaiban közreműködött, és azóta is aktívan vállal feladatokat az atomerőműről szóló tudósítások készítésében a televízió műsoraiban és a Paksi Hírnök c. városi lap oldalain.

Kohl Gyöngyi 24 órás televíziós szolgálatát kétgyermekes családanyaként látja el. Munkatársaival oktatási és múltidéző magazint, testületi összefoglalót szerkeszt, részt vesz a napi híradó készítésében, és műsorvezetőként is megjelenik a képernyőn.

Az atomerőműről szóló hang- és képanyagai, valamint írásos munkái mindig tárgyilagosan és hitelesen közvetítik az erőművel kapcsolatos eseményeket, információkat. Készségesen, körültekintően, emberközpontúan tudósít, és ezzel nagyban segíti az atomerőmű számára fontos információk tárgyszerű, hiteles közvetítését.

(Részlet a méltatásból)