Mit nézzünk ma?

Április 6-án 19 órakor a Dilemma című amerikai vígjátékot láthatják a filmkedvelők a művelődési központ színháztermében. Az idilli kezdet előre nem látható bonyodalmakat rejt: Ronny, a megrögzött agglegény, és Nick, a boldog házasember főiskola óta tűzön-vízen át kitartottak egymás mellett. Most társak egy autótervező cégnél, és egy álomprojekten dolgoznak, ami befuttatná a cégüket. Ronny barátnőjével, Beth-szel és Nick feleségével, Genevával az oldalukon egyszerűen verhetetlenek. Ám Ronny világa a feje tetejére áll, amikor véletlenül meglátja Genevát egy másik férfival, és a fejébe veszi, hogy kideríti, hányadán állnak a dolgok. Magánnyomozása komikus káoszba torkollik, és megtudja, hogy Nicknek is megvannak a maga kis titkai. Az óra ketyeg, a feszültség nő, ahogy közeledik karrierjük legfontosabb prezentációja, és Ronnynak mérlegelnie kell, hogy mi történik, ha feltárja az igazságot a barátjának.

Az első paksi társasjátékot és Farkas Sándor „Paks határának védett növényei” című könyvét tárják a nagyközönség elé április 6-án 17 órakor a városháza nagytermében.

Lajta Gábor képzőművész, Székely Bertalan mozgástanulmányairól tart előadást felső tagozatos és középiskolás diákok, valamit a képzőművészet iránt érdeklődők számára április 6-án 15 órától 17 óráig a Paksi Képtárban.

Április 6-án szerdán 17 órakor lesz a paksi könyvtár galériájában Kiss Károly fafaragó “A szívemben élő Erdély” című kiállításának megnyitója. A tárlaton közreműködik Kóka Rozália énekes és mesemondó.