Hírek röviden

Szirénapróbát tartanak a mai napon 13 órától Paks 30 kilométeres körzetében. 72 település, 227 sziénáján lesz hallható az úgynevezett morgató.

Az eső ellenére szinte kivétel nélkül megtartották a programokat az atomerőmű majálisán, melyre a zord idő miatt a szokásosnál kevesebben látogattak ki. Ennek ellenére több bográcsban is fortyogtak a finomabbnál finomabb raguk és halászlevek, melyhez egész nap szólt a fellépők által szolgáltatott kellemes zene. Az égi áldás ellenére kitartó figyelem követte a 30 éves megalakulását ünneplő Tűzvirág előadását, valamint este a régi kedvenc, Első Emelet koncertjét. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon adták át az atomerőmű kiváló karbantartója, valamint kiváló üzemeltetője kitüntetést és az igazgatósági nívódíjakat is.

Telt ház előtt ünnepelte a hétvégén a Tűzvirág Táncegyüttes 30 évvel ezelőtti alapítását. A gálaműsoron Hajdú János polgármester mondott köszöntőt, majd átadták a tánccsoport most alapított Örökös Tagja elismerést. A megtisztelő címet Bozár László táncos és Puskás András, az együttes ügyelője, korábbi táncosa mondhatja magáénak, amelyet Mádi Magdolnától, az együttes művészeti vezetőjétől vehettek át. A gálaműsor nézői a magyar és a nomád népek tánchagyományaiból kaphattak ízelítőt a jubileumi előadás során.