Mit nézzünk ma?

Az ókori Róma ünnepeit, vallási kultuszait, szertartásait ismerhetik meg az érdeklődők a Városi Múzeum május 10-i szabadegyetemi előadásában 14 órától. A Familia Gladiatoria hagyományőrző egyesület bemutatóján keresztül megelevenedik, hogy milyen ünnepeket, hogyan ültek meg az ókori rómaiak, milyen külső hatások alakították hitvilágukat, hogyan próbálták befolyásolni, illetve megismerni sorsuk alakulását, milyen képzeteik voltak a halálról vagy a túlvilági életről. Előzetes időpont egyeztetés és a programról bővebb információ kérhető a 06-20-883-03-74-es telefonszámon. A részvétel díjtalan.

Kedden 18 órakor az 1994-es endrődi nyugdíjas találkozóról szóló film vetítése várja a nosztalgiázni vágyó nyugdíjasokat a dunakömlődi faluházban.

35 évvel ezelőtt a Szabadföld kupa győzteseként érkezett haza a PSE megyei első osztályában szereplő labdarúgócsapat a népstadionból. Az évfordulóról sportbaráti találkozón emlékeznek meg május 20-án. A szervezők lesznek a TelePaks Lelátó című magazinjának vendégei május 10-én. A sportműsorban emellett a PSE NB III-as labdarúgócsapatának szereplése és az OB II-es teniszbajnokság is témaként szerepel.

Május 10-én a Paksi FC a Siófokkal csap össze idegenben 17 óra 30 perckor a Monicomp Liga 28. fordulójában.