Hírek röviden

A következő napokban valamennyi közterületi park virágba borul, ugyanis a városban megkezdődött az egynyári virágpalánták kiültetése az ágyásokba és ládákba. Idén 53 fajtából közel 60 ezer tő virágpalánta színesíti a paksi utcákat, tereket. Kedden indult meg a munka, meghatározott ütemterv alapján haladva három héten belül valamennyi közterületi park kivirágosodik. A DC Dunakom Kft. kertészeti részlegének munkatársaira 2400 négyzetméternyi ágyás, és virágláda beültetése vár feladatként.

A Deák Ferenc Általános Iskola 4.b osztályos tanulóinak Matokosok elnevezésű csapata II. helyen végzett a Matekguru 2011 országos döntőjén május 13-án Nyíregyházán. A versenyzőket, Csekk Petrát, Knapp Ivettet, Krasznai Ivánt, Makovinyi Sárát, Szebényi Sárát és Varga Tímeát Blóz Gizella készítette fel.

Györkönyben tartotta évadzáró összejövetelét a Paksi Kistérségi Közkincs Kerekasztal. A találkozón az örökségvédelmi fejlesztési elképzelések mellett értékelték az elmúlt évadban végzett szakmai munkát és összegezték a mozgókönyvtári ellátás tapasztalatait is. A szervezet ismertette a nyári programokat is, eszerint egy kétnapos Forrásteremtési és Együttműködési Készségfejlesztő tréning és több szakmai kirándulás is szerepel a tervek között.

Ettől a hónaptól új vezető áll a paksi kistérségi védőnői szolgálat élén Péczné Kaszás Lívia személyében. A kistérségi vezető védőnő a magas színvonalú munkára és az egészségfejlesztést szolgáló tevékenységre kíván nagy hangsúlyt fektetni.