Hírek röviden

A Paksi Úttörők 37. alkalommal hirdetik meg vetélkedőjüket az általános iskolák 4. osztályosai részére, amelyre nevezéseket várnak Erdélyből, a Felvidékről és Kárpátaljáról is. Minden iskola 3 fős csapattal jelentkezhet: egy tanuló magyarból, egy matematikából, egy pedig természetismeretből versenyezhet. A megmérettetést május 21-én szombaton 9 órától tartják a Deák Ferenc Általános Iskola Dózsa György úti épületében.

A paksi művelődési központ és a Civil SzámAdó Szolgálat információs napot tart nonprofit szervezetek számára május 25-én szerdán 17 órakor. A találkozó témája a Nemzeti Civil Alapprogram 2010. évi pályázatai lesznek.

A szombati bajnoki mérkőzésére, az MTK Budapest-Paksi FC találkozóra ingyenes szurkolói busz indul 13 óra 30 perckor a Fehérvári úti stadiontól. Jelentkezni Tesényi Norbertnél lehet a 06-20-495-64-11-es telefonszámon. Aki ellátogat a mérkőzésre garantáltan élvezetes és jó mérkőzést fog látni, ugyanis az ezüstérem ellenére, teljes erőbedobással készült a meccsre a zöld-fehér gárda. A paksiak szépen szeretnék zárni a szezont, ahogy a lendületes MTK is, így izgalmas találkozóra számíthatnak a szurkolók. Sifter Tamás összegyűlt sárga lapjai miatt ezúttal nem léphet pályára.

Május 23-28. között adhatják le a siller borokat azok a gazdák, akik szeretnék megmérettetni nedűiket. A délelőtt folyamán a Hősök Borpincében Kanczler Eszternél, míg délután 17-19 óra között a Sárgödör téren a Polgár pincében adhatják le mintáikat a termelők. Nevezési díj nincs, de három bort kell leadni 0,75-ös üvegben. A Siller Fesztivál június 3-4-én lesz a Sárgödör téren.

Bár egy mérkőzés még hátravan a bajnoki idényből, csütörtökön megtartotta évadzáró ünnepségét a Paksi FC az Erzsébet Nagy Szállóban. A csütörtökön rendezett ebéd oka, hogy a küszöbön álló Európa Liga-indulás miatt hétfőtől két hét szünetre mennek a játékosok.