Hírek röviden

A Nemzeti Sport Online magazin országos szavazást írt ki az év futballszezonjának csapatára és edzőjére. A hazai szurkolók voksai alapján a legjobb játékosok közé került a paksi Csernyánszki Norbert, Böde Dániel és Éger László, emellett a focirajondók Kis Károlyt választották meg az év edzőjének.

Első alkalommal rendezték meg az Atom Manó kupát a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornatermében. Az öt paksi együttes mellett két pécsi gárda is küzdött az elsőségért. A megmérettetésen a Zsolnay kosársuli ifjoncai, a Budai rakéták nyertek a paksi Atom Bulls és a Csak Csajok előtt. A legjobb hazai játékos Apró Richárd lett.

A paksi művelődési központ és a Civil SzámAdó Szolgálat információs napot hirdet nonprofit szervezetek részére május 25-én 17 órakor. A találkozó témája a Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati eredményei és tanulságai lesznek.


Május 23-28. között adhatják le a siller borokat azok a gazdák, akik szeretnék megmérettetni nedűiket. A délelőtt folyamán a Hősök Borpincében Kanczler Eszternél, míg délután 17-19 óra között a Sárgödör téren a Polgár pincében adhatják le mintáikat a termelők. Nevezési díj nincs, de három bort kell leadni 0,75-ös üvegben. A Siller Fesztivál június 3-4-én lesz a Sárgödör téren.

Május 25-én tartja soron következő ülését a paksi képviselő-testület. A megbeszélés napirendjén 16 téma szerepel, többek között a közbiztonság helyzete, a helyi állattartási rendelet, valamint a hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi tervek. A megbeszélés végén zárt ülésen dönt a testület a Deák Ferenc Általános Iskola igazgatói állására kiírt pályázatról és a Pongrácz Sándor kitüntetés adományozásáról.