Hírek röviden

A 82. ünnepi könyvhét alkalmából a Pákolitz István Városi Könyvtár június 3-án pénteken tartja ünnepi könyvnapját. Délelőtt könyvárusítás és a Pro Artis Művészeti iskola növendékeinek közreműködésével utcazene várja az érdeklődőket az épület előtt, 11 órától pedig kézműves foglalkozás színesíti a programot.

A  Paksi Twirling és Botforgató Kulturális és Sport Egyesület 6 versenyzővel indul július 7-én a Torinóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. A paksi lányok egyéni és csoportos kategóriákban is képviselik hazánkat. Egyedülálló módon ebben az évben versenyezhet először európai szintű megmérettetésen magyar csapat, a továbbjutás lehetőségét a Gyálon megrendezett országos bajnokságon nyerték el a sportolók, olvasható az ASE honlapján.

Még a hét folyamán is lehet nevezni siller borokkal az Országos Sillerfesztivál keretében hétvégén megrendezendő borversenyre. A június 3-én kezdődő kétnapos program nem csupán a gasztronómia szerelmeseinek kedvez, a Sárgödör térre ellátogatókat színes kulturális- és gyermekprogramok is várják.