Hírek röviden

Egy paksi lépcsőházból elloptak egy babakocsit. A bűncselekménnyel okozott kár 60 ezer forint, tájékoztatott a rendőrség.

A DC Dunakom Kft. értesítése szerint június 13-án hétfőn nem lesz hulladékszállítás, a szeméttelep ezen a napon zárva tart. A lakossági kukák és konténerek ürítését június 14-én kedden végzi el a cég, ezért a kukák kihelyezéséről ekkor kell gondoskodni.

Nyilvánosságra hozta a paksi atomerőmű az erőműbővítést megalapozó Teller-projekt szerződésének részleteit (melyek letölthetők az Energia Kontroll Program oldaláról). A részvénytársaságot a Tolna Megyei Bíróság másodfokú ítélete kötelezte a dokumentumok nyilvánosságra hozatalára. A megküldött szerződések értékének összesítése alapján körülbelül 470 millió forintot költöttek szerződéses megbízásokra. Az iratok közlése szerint a beruházási elemzések elkészítésén felül projektmenedzsmentre 70, kommunikációs és PR célokra 31, jogi szaktanácsadásra 39 millió forintot költöttek, írja a hírszerző.hu. A szerződő partnerek között volt a Noguchi & Peters Kft., az Esplanade Kft., a VEIKI Zrt., az Accenture Kft., az MVM-ERBE Zrt., a Budapesti Műszaki Egyetem Nukleáris Technikai Intézete, a KFKI AEKI, az ETV-Erőterv Zrt. és az ING Bank Zrt.