Hírek röviden

A Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádsorán mutatja be fotóit Vincze Bálint, a paksi atomerőmű grafikusa, tipográfusa. A természet ölében című kiállítást a tárca környezetügyi államtitkárságának felkérésére a nemzetközi Duna nap alkalmából rendezik. Ezen Vincze Bálintnak a paksi atomerőmű közvetlen és közvetett környezetében, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park térségében és a Gyulaj Zrt. területein készült fotóit mutatják be. A kiállítás június 29-én 10-től 15 óráig tekinthető meg Budapest, V. kerület Kossuth tér 11.-ben.

A paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodája rendezi meg idén az Országos Freinet-találkozót. A június 4-től 8-ig tartó konferenciára hazánk számos városából érkeznek a Freinet-pedagógia iránt elkötelezett óvodapedagógusok és tanítók.

Égett az avar a Duna-parton ma reggel. Mint korábban megírtuk, Tolna megye egész területén általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók ne dobják el az égő cigarettacsikket!