Hírek röviden

Kövi Gergő paksi fotós (lapunk főszerkesztője) képriportját közölte a holland Donau folyóirat. A Közép- és Délkelet-Európával foglalkozó kiadványban annak főszerkesztője, Hellen Kooijman írt Paksról és az atomerőműről, ennek kapcsán jelentek meg a helyi fotós dunai halászatról szóló fotográfiái. Kövi Gergő elmondta: az interneten vette fel vele a kapcsolatot a groningeni székhelyű folyóirat, amelynek szívesen ajánlotta fel a nemrégiben Pakson is kiállított fényképeket.

Idén Kecskeméten rendezik a szurkolók kupáját augusztusban. Akárcsak tavaly, ebben az évben is kilenc csapat vesz részt a kosárlabda tornán: Kecskermét, Szombathely, Paks, Székesfehérvár, Kaposvár, Dombóvár, Szolnok, Körmend és Pécs. A X. Topic Torna augusztus 5-7. között lesz a Messzi István sportcsarnokban.


Megnyerte hétfő esti mérkőzését a Tromsö a norvég labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában, és feljött a második helyre. Az egylet 5-0-ra győzött a Daugava otthonában, az Európa Ligában is, így jó eséllyel pályázik rá, hogy a következő körbe jusson. Mint ismert, ha a Paks és a Tromsö egyaránt továbbjut az Európa Liga-selejtező első fordulójából, akkor találkoznak a második körben.

Bár a legutóbbi idény végén azt nyilatkozta, eljött a váltás ideje, Böde Dániel továbbra sem biztos abban, hogy ezen a nyáron elhagyja az MVM Paks labdarúgócsapatát. „Egyelőre változatlan minden, vagyis ötven-ötven százalék a sansza annak, hogy maradok Pakson, esetleg külföldre igazolok” – mondta a Nemzeti Sportnak a paksi futballista. A 24 éves támadó középpályás iránt eddig az Ingolstadt, a Bielefeld, a Hajduk Split és a Rapid Wien érdeklődött.