Hírek röviden

Pakson a Pörösi soron lévő tanyából elloptak különböző méretű vas csöveket, az okozott kár 50 ezer forint, tájékoztatott Heisler Judit rendőr százados.

Megkezdődött Paks térfigyelő rendszerének korszerűsítése és bővítése. Ennek során a jelenleg üzemelő négy kamerát korszerűbbre cserélik, illetve további négy kamerát helyeznek üzembe a Deák–Rókus–6-os út elágazásához, a Kölesdi és elkerülő út kereszteződéséhez, a Fehérvári út-Toldi utca végén, valamint a Kereszt utca főutcai csatlakozásához. Háromféle eszköz szerepel a tervekben, fix kamera például a bevezető utakhoz, rendszámfelismerő kamera (ami azonnal jelez, ha körözött gépjármű tűnik fel) és egy 360 fokban mozgatható kamera. A munkálatokat a biztonságtechnikával foglalkozó Erandon Kft. végzi.

A paksi I. István Szakképző Iskola faipari szakmák oktatására faipari mérnököt, fémipari szakmák oktatására gépészmérnököt keres, előny a hegesztésben való jártasság. Érdeklődni a 06-75-311-278-as telefonszámon lehet, önéletrajzokat a titkarsag@paszi.hu email címre várnak.