Mit nézzünk a hétvégén?

Július 15-án 18 órakor a Rio című szikronizált amerikai animációs filmet vetítik a művelődési központ színháztermében. A Carlos Saldanha rendezte mese frappáns humorával garantáltan megmozgatja mind a kicsik, mind szüleik nevetőizmait is.  Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét is.

A TelePaks az elmúlt hét legfontosabb eseményeit összefoglaló víkend híradóval jelentkezik július 15-én, melyben tájékoztatást adnak a városban felszerelt új kamerarendszerről és levetítik az MVM Paks székesfehérvári, Tromső elleni mérkőzését is.

Július 17-én 20 órakor X-Men, Az elsők című amerikai akciófilmet vetítik a művelődési központ színháztermében. A történet szerint a hatvanas évek Amerikájában járunk, ahol két különös, tehetséges fiatalember összebarátkozik. Az egyik angol arisztokrata, a másik Kelet-Európából menekült, Auschwitzot túlélt zsidó. Barátságuk alapja, hogy mindkettőjük különös tudást fedez fel magában: az egyik olvassa és irányítja az emberek gondolatait, a másik uralkodik a fémek fölött. Képességeik más hasonló mutánsok körébe sodorják őket, és ők állnak élére annak a közös harcnak, amelyet az emberiségre leselkedő óriási veszély elhárítása érdekében kezdenek. De a küzdelem őket magukat is eltávolítja egymástól: Magneto és Xavier egymás ellen fordítja földöntúli erejét.