Minarik Ede-díjat kaptak az MVM Paks ügyvezetői

Balog Judit és Haraszti Zsolt kapta idén a Magyar Labdarúgó Szövetség legjobb sportvezetőjének járó elismerést, a Minarik Ede-díjat. Az MVM Paks ügyvezetői kedden Telkiben vették át a kitüntetést, ahol a 2010/11-es bajnoki szezon legjobb játékosait, szakvezetőit, klubvezetőit díjazták, illetve átadták a Fair Play-verseny legjobbjainak járó elismeréseket. A foci.hu beszámolója szerint, az MLSZ telki edzőközpontjában megtartott ünnepélyes átadón összesen 23 egyéni díjat osztottak ki, illetve 11 klub kapott elismerést a Fair Play-versenyben való kimagasló szerepléséért.

A díjkiosztó előtt dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Vági Márton főtitkár társaságában átadta a legjobbaknak járó díjakat.  – A labdarúgásban szükség van példaképekre, követendő magatartásformákra, és a sportág népszerűségét azok teremtik meg, akik folyamatosan kiemelkedő eredményeket produkálnak csapataikban – mondta bevezetőjében az MLSZ elnöke.

Az NB I-ben Az Év Játékosa a Videoton brazil támadója, Andre Alves Dos Santos lett, aki a Bozsik József-díj mellett a gólkirálynak járó Deák Ferenc-díjat is átvehette. Az Év Edzője és Az Év Felfedezettje is a bajnokcsapatból került ki, a Sebes Gusztáv-díjat dr. Mezey György, a Hidegkuti Nándor-díjat Elek Ákos vehette át. Azon túl, hogy az MVM Paks vezetői elhozták a Minarik Ede-díjat a klub – a Videoton FC és a DVSC-TEVA mellett a Monicomp Liga Fair Play-díjasa lett, míg az U19-es I. osztályú bajnokságban ezt az elismerést a Paksi SE-nek ítélték.

Balog Judit azt mondta, számára nagyon nagy dolog, hogy a szakma elismerte azt a munkát, amely évek óta folyik a Paksi FC-ben és a PSE-ben. – Időnk nincs ünnepelni, mert feladat van bőven, tette hozzá. Azt is elmondta, hogy az elismerés, amit kaptak,  a szertárostól a titkárságvezetőig mindenkinek szól. Az pedig, hogy a felnőtteknél és az U19-ben, korábban pedig az NB III-ban elhozták a sportszerű futballért járó Fair Play díjat azt jelzi, hogy nemcsak oktató, hanem nevelő munka is folyik a klubnál.