Hajón érkezik a ráckevei üdvözlet

A tagállamok uniós ügyekért felelős miniszterei április 13-án elfogadták a Duna-stratégiáról szóló tanácsi záródokumentumot. A Ráckevei Duna Baráti Kör ezen esemény kapcsán, az augusztus 20-i ünnepségek nyitányaként, végiglátogatja a Ráckevétől délre eső, Duna mentén található városokat a barátság jegyében. Az utat az „ulmi schachtel” (a 19. században elterjedt fa tehercsónak) mintájára nemrégiben elkészült Balabán nevű hajójukkal teszik meg, amit a baráti kör tagjai hét éven át építettek.

Minden városban ahol kikötnek, átadják a város képviselőjének a ráckevei pékek munkáját dicsérő új kenyeret, amelyhez a lisztet a ráckevei vízimalomban őrölték. A kenyér mellé a település borászai által termelt és palackozott bort is ajándékul hozzák, és egyúttal a városok és a civil szervezetek barátságát, együttműködését szeretnék erősíteni.
A csapat pénteken reggel indul Ráckevéről és szombaton este érkezik meg Bajára. Pakson augusztus 13-án, szombaton reggel 8 óra 30 perckor a kompkikötőben adják át Ulbert Sándor önkormányzati képviselőnek az ajándékokat, majd tovább indul a mintegy 20 fős társaság.