Mit nézzünk a hétvégén?

Pénteken 20 órakor a Szerelem kölcsönbe című romantikus vígjátékot vetítik a művelődési központ színháztermében. A humoros történet nem várt fordulatokkal szögezi székhez a nézőt: Rachel tehetséges ügyvédnő egy menő New York-i irodában, nagylelkű és hűséges barát, és legnagyobb bánatára még mindig szingli, amire legjobb barátnője, a jegyben járó Darcy előszeretettel emlékezteti. De a harmincadik születésnapi buliját követően Rachel, a javíthatatlan jó kislány váratlanul Dex karjaiban köt ki, akibe a jogi egyetem óta szerelmes és aki történetesen Darcy vőlegénye. A barátnő esküvőjét megelőző hetekben egyre jobban összekuszálódnak a szálak, Rachel pedig lehetetlen helyzetben találja magát: döntenie kell a Darcyhoz fűződő barátsága és élete nagy szerelme között.

Augusztus 12-én pénteken 20 órakor a Kisha nevű zenekar lép fel a paksi strandon. A ljubljanai székhelyű 1996-ban alakult együttes egy igazi multikulturális zenekar, melynek lounge-down zenéje és színpadi produkciója különleges, intim hangulatú, megérinti és elvarázsolja a hallgatót. A magyar és horvát ősökkel rendelkező énekesnő látványköltészet jellegű magyar szövegeivel visszanyúl gyökereihez: saját szerzeményei mellett kedvenc költője, Ady Endre műveiből és a magyar népdalok egyszerű, mégis elementáris erejű világából is merít. A zenekar előtt a Pakson már méltán híres és közkedvelt Ulbert-Hesz duó lép színpadra.


A TelePaks a hét legfontosabb eseményeit összefoglaló víkend híradóval várja nézőit pénteken a képernyő elé, műsorában beszámol többek között a határontúliak Dunaszentgyörgyön tett állampolgársági esküjéről, a Paks és Csámpa közötti kerékpárút létesítésének fejleményeiről, emellett összefoglalót láthatnak az MVM Paks Hearts és Újpest elleni játékáról.

Szép időt jósolnak a hétvégére, így mindenképpen érdemes kilátogatni a Fehérvári úti stadionba is, ahol augusztus 13-án szombaton a BFC Siófok gárdájával mérkőzik meg az MVM Paks az OTP Bank Liga ötödik fordulójában. A zöld-fehérek az Európa Ligában játszott meccsek után kezdenek visszarázódni a magyar bajnokságba, hiszen legutóbb fordulatos mérkőzésen vívták ki maguknak a győzelmet az eddig szerzett pont és rúgott gól nélkül álló Újpest ellen. A tizenegyesekkel tűzdelt 2:0-ás siker után ezúttal a balatoni csapattal nézhet farkasszemet Kis Károly egylete.