Hírek röviden

Augusztus 16-ig lehet jelentkezni a Miss Alpok Adria nemzetközi szépségverseny Tolna megyei elődöntőjére, melyet augusztus 27-én tartanak meg a tamási termálfürdőben. A rendezvény előtt gyermekszépségverseny lesz, emellett az eseményen megválasztják a rendezvénynek helyt adó város szépét is. A jelentkezéseket az egész ország területéről várják a csillagshow@gmail.com e-mail címre.

1200-an vettek részt a hétvégi velencei tóúszáson. A legidősebb résztvevő 75, a legfiatalabb mindössze hat esztendős volt. A rendezvényen két távon, 1500 és 3000 méteren úszhattak az indulók, akik egy kisebb szeles és egy rövid esős időszaktól eltekintve végig napsütéses időben, zavartalanul teljesíthették a távot a Velencei-tó 22 fokos vizében. A 3000 méteres férfi mezőnyben 40 perc 6 másodperces idővel a paksi Mácsik Balázs hódította el a legjobbnak járó címet, közölte az MTI.


Az Európai Unió támogatásával a paksi önkormányzat több mint 64 millió forintot nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett „Intelligens iskola – informatikai infrastruktúra-fejlesztés Pakson” című pályázaton. Az ennek keretében elnyert digitális táblákat a szállító üzembe helyezte az érintett iskolákban és elvégezte a szükséges oktatásokat. A sikeres pályázat zárórendezvénye augusztus 15-én 10 órakor zajlott a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.