Vegyes eredmények a kajak-kenu vb-n

Ahogy korábban megírtuk, a szegedi kajak-kenu világbajnokság csütörtöki versenynapján a  közel kétesztendős kihagyás után visszatért, kétszeres olimpiai bronzérmes és négyszeres világbajnok Kozmann György, valamint Korisánszky Péter kenupárosa mutatkozott be először: a paksi-csepeli duó az 500 méteres előfutamban harmadik lett, így egyenes ágon kvalifikálta magát a legjobb kilenc pénteki vetélkedésébe. Az 500 méteres döntő elejét jól is kezdte a páros, de a fergeteges szurkolói buzdítás ellenére a végét nem bírták, s végül utolsóként, azaz kilencedikként zártak. „Korisánszkynak nem ízlett ez a balos szél. Kevés időnk volt minden körülményre felkészülni, és ez most visszaütött. Jobbra számítottunk, akár a dobogót is elérhetőnek tartottuk” – értékelte az eredményt a futam után kissé csalódottan Kozmann.

A szegedi verseny szombati napja a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor és a paksi Boros Gergely alkotta magyar kajak négyes számára sem sikerült tökéletesen, akik a hetedik helyet szerezték meg 1000 méteren, de ezzel az eredménnyel is elhódítottak négy olimpiai kvótát. A fiúk végig a mezőnnyel jöttek, de hiába hajráztak, a többiek is emeltek a fordulatszámon, így végül kimaradtak az éremcsatából. „Jól elrajtoltunk, megcsináltuk az indításokat, érzésre jöttünk rá a szlovákokra, azt hittük, a harmadik helyért harcolunk.  Aztán láttuk, hogy csak a hetedikek vagyunk, de a harmadik helytől lefelé végül is mindegy, hol zárunk. Csak azt bánjuk, hogy a hazai közönség előtt nem tudtunk dobogóra állni, hiányzik az a néhány szép perc az életünkből” – mondta Kammerer Zoltán.

A szombati döntők során egy arany-, egy ezüst-, egy bronzérem és öt olimpiai kvóta volt a magyar csapat mérlege, összességében pedig négy aranya és 12 kvótája van a hazai válogatottnak.