Hírek röviden

Szombaton a kiváló időjárásnak köszönhetően 249-en vállalkoztak a Duna-átúszására Pakson, a Szent István-napi programsorozat részeként. Minden korosztály képviseltette magát a megmérettetésen, amely nem verseny, a fő cél, hogy minden induló szerencsésen teljesítse a 800 méteres úszótávot. A Duna-korzón Hajdú János polgármester és Tell Edit alpolgármester pólókkal jutalmazta a táv teljesítőit.

Melegrekord várható a héten, emiatt keddre másod-, szerdára harmadfokú hőségriadót rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat. 27 fok körül várható a napi átlaghőmérséklet és az UVB sugárzás is nagyon erős lesz, ezért a magas hőmérsékletre való tekintettel a Paksi Vízmű Kft. munkatársai a város több pontján is hűsítő vizet osztogatnak a járókelőknek. Ezzel egyidőben általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az erdők területén és azok határától 200 méterre. A tűzgyújtási tilalom a kijelölt tűzrakó helyekre is vonatkozik.

A hőségriadóra való tekintettel rövidített nyitvatartással áll olvasói rendelkezésére a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár. Mivel a hőmérséklet az épületben napközben eléri a 32 Celsius fokot is, ezen a héten 8-tól 15-ig várják a látogatókat, olvasható az intézmény honlapján.