Vandál vendégek a Sárgödör téren

Még mindig akadnak, akik nem vigyázzák, hanem rongálják a közvagyont. A Sárgödör téri kistéren felállított padokat feltépték a helyükről, egy régi présház ajtaját betörték és szeméthalmokat hagyva maguk után távoztak egy hétvégi buli vendégei. A rendőrség keresi az elkövetőket.

A hétvégi buli nyomai a Sárgödör téren. Fotó: Kövi Gergő

A Sárgödör téri présháztulajdonosok egyesületének elnökéhez érkezett a jelzés: megrongálták a kistéren felállított utcabútorokat. A vandalizmust egy szombati buli után észlelték a Sárgödör téren. Leber Ferenc azonnal értesítette a Paksi Rendőrkapitányságot és a körzet képviselőjét.

Tartsd tisztán a teret! - kéri a felirat. Fotó: Kövi Gergő

A helyszínen tapasztaltak mindenkit megdöbbentettek: három, betonba rögzített padot feltéptek, a pihenő melletti romos présház lezárt ajtaját betörték, és üres műanyag palackokkal, szétdobált szeméttel volt tele a tér. – Az utóbbi időben néhányszor előfordult, hogy egy-egy présházban tartott rendezvény után hulladékkupacok hevertek szerte szét, de az elmúlt hétvégi vandalizmusra még nem volt példa – tudtuk meg az egyesület elnökétől. Tavaly közel 300 ezer forinttért alakíttatta ki saját keretéből a kistéren a köztéri pihenőt Kern József. Az önkormányzati képviselő elmesélte, hogy az utcabútorok kihelyezésekor rögzítésüket szinte feleslegesnek tartotta, a kivitelező ragaszkodott hozzá. Szomorúan áll az események előtt, nem gondolta volna, hogy élnek Pakson olyanok, akik erőfitogtatás miatt képesek ilyen brutális akcióra. Az eset után szabálysértési értékre elkövetett rongálás miatt indított eljárást a Paksi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen.

Fotó: Kövi Gergő