Hírek röviden

A városi művelődési központ könyvtára több színes programot is szervez a közeljövőben. Szeptember 8-án Üres táltossírok: A magyar önazonosságról címmel Mórocz Zsolt író tart előadást, majd szeptember 9-én pénteken Gáti Mariann képzőművész Járatlan utakon című kiállítását nyitják meg, ahol bemutatják Azonos című albumát is. A tárlatot Lovászi Anna újságíró nyitja meg, közreműködik Kovács Gábor és Ragó Roland. A kiállítás egész szeptemberben látogatható lesz.

Kedd este Kecskeméten lépett pályára első edzőmérkőzésen az Atomerőmű SE NB I-es férfi kosárlabdacsapata. A paksi egyletben sérülés miatt nem játszott Morgen Ferdinánd és Lorenzo Williams sem. A második félidőben mindkét szakvezető nagyrészt  cserejátékosait küldte pályára, a kecskemétiek pedig az utolsó másodpercben szerzett találattal 80-79-re nyerték a találkozót.

A paksi Városi Múzeum a Sound in the Hand együttes közreműködésével, az Egyre több fényt kiállításhoz kapcsolódva, Light in the Hand címmel koncertet szervez szeptember 9-én 20 órakor. A programra, melyet fényeffektusokkal és paksi képek vetítésével is színesítenek az előadók a belépés díjtalan, ezen a napon a kiállítás is ingyen látogatható.

A Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület immár 14. alkalommal tartotta meg hagyományos családi napját a Füzes tavakon. A vasárnap délelőtti versenyen hat kategóriában 75-en ragadtak pecabotot. A megmérettetésen a férfiaknál Adorján István, a nőknél Petőné Csuha Katalin, a nyugdíjas kategóriában pedig Pápista Mihály diadalmaskodott. Emellett elkélt két vándorkupa, ugyanis a versenyzőknél Czimmer Péter, míg a gyermekeknél Dudás Dávid sorozatban harmadszor győzött, így a serlegek végleg birtokukba kerültek. Az ifjúságiak között induló ifjabb Knopf Antal pedig azért kiemelendő, mert az összes horgász közül ő fogta a legtöbb halat, közel öt kilót, így megérdemelten lett társai közt első.