Mit nézzünk a hétvégén?

Augusztus 9-én 19 órakor a Mr. Popper pingvinjei című amerikai vígjátékot vetítik a művelődési központ színháztermében. Az egyszerre édes és fanyar történet szerint Tom Popper sikeres üzletember, akiből nem hiányzik a jó szándék, de nincs ideje használni. Képes szeretni, csak régóta nem próbálta: értekezletek, határidők, bevételi kimutatások, üzleti sikerek és diadalok szédületében él évek óta, a családját viszont elhanyagolja. Egy nap az ügyvédje különös eseményről értesíti: örökölt egy pingvint, akit egy véletlen félreértés következtében még öt társa követ. És Popper úr élete attól kezdve átalakul. A szelídnek látszó, csámpás és frakkos madárkák felforgatják az életét. Miközben elegáns New York-i lakosztálya jeges vidámparkká, az élete pedig téli túlélőtúrává alakul, Mr. Popper élvezni kezdi vendégei társaságát, és végül újra megtanul szeretni és törődni.

Szeptember 9-én pénteken 16 óra 30 perctől ismét könyvmolyok éjszakája lesz a dunakömlődi faluház könyvtárában, ahol a regények mesés világa mellett kézműves foglalkozás, vetítés és zseblámpás kincskeresés is várja a gyerekeket. A dunakömlődi faluház mellett a paksi művelődési központ is színes programot szervez a hét utolsó munkanapjára, a pénteki pöttöm praktikák keretében 16 és 18 óra között kézműves foglalkozásra invitálják a nebulókat.

Több X Faktoros sztár is Paksra látogat a Fortuna Rádió által szervezett Road Show keretében. Az idei rendezvény tartalmas és színes műsorral várja az érdeklődőket szeptember 10-én ez évi negyedik helyszínére, az Erzsébet Nagy Szálloda melletti területre. A szállodával közösen szervezett műsor 13 órakor kezdődik, a program keretében színpadra lép az Ördögszekér táncegyesület, valamint a Szaggató Zenekar. 16 órakor a Csámpai Country Road Club és a Fantasy Magic Dance közreműködésével táncos, élő kívánságműsor látható majd és ezt követi 17 órától az X Faktor Show, melynek részesei a Summer Sisters, Janicsák Veca és Vastag Tamás. A programban most is helyet kap a közkedvelt Csillag Show Tánc Egyesület is.

Ismét lesz Adidas Streetball Fesztivál Pakson, a program helyszíne ezúttal a művelődési központ parkolója lesz. Az országos rendezvénysorozat szeptember 10-én szombaton érkezik városunkba, mely nem csupán kellemes szórakozási és sportolási lehetőséget nyújt az érdeklődőknek, ezúttal értékes ajándékokkal is készülnek a szervezők: az az edző, aki legalább négy csapatot küld a versenyre Adidas ajándékban részesül, a nevező csapatok minden tagja pedig egy eredeti Adidas mezzel lesz gazdagabb, továbbá egy ezer forint értékű vásárlási utalványt is kap.

Két tárlatra is várja a hétvégén a művészetkedvelő közönséget a paksi VMK: szeptember 9-én nyílik Gáti Mariann képzőművész Járatlan utakon című kiállítása a könyvtár-galériában, valamint Lukács Péter grafikáival a Füzet 2D című kiállítás is megtekinthető.

A paksi Városi Múzeum a Sound in the Hand együttes közreműködésével, az Egyre több fényt kiállításhoz kapcsolódva, Light in the Hand címmel koncertet szervez szeptember 9-én 20 órakor. A programra, melyet fényeffektusokkal és paksi képek vetítésével is színesítenek az előadók a belépés díjtalan, ezen a napon a múzeumi kiállítás is ingyen látogatható.

Szeptember 11-én vasárnap 16 órakor fogadja a Fehérvári úti stadionban a DVTK csapatát az MVM Paks labdarúgóegylete az OTP Bank Liga 8. fordulójában. A Kis Károly vezette zöld-fehér játékosok legutóbb 4:4-es döntetlennel búcsúztak Kaposvárról, most ismét izzasztó mérkőzésre számíthatnak a paksi futballisták.