Hírek röviden

Az MVM Paks futballcsapata vasárnap Debrecenben lép pályára az OTP Bank Liga 9. fordulójában. A 16 órakor kezdődő DVSC TEVA-MVM Paks bajnoki mérkőzésre szurkolói busz indul szeptember 18-án vasárnap 10 órakor a Fehérvári úti stadiontól. Jelentkezni Tesényi Norbertnél lehet a 06-20-495-64-11-es telefonszámon.

Többek között a helyi költségvetés helyzetét tekintették át szerdai ülésükön a paksi képviselő-testület tagjai. A grémium egyeztetésén döntés született arról, hogy a családi házak és lakások energiatakarékos felújítására elkülönített 20 millió forintos pályázati pénzalapot 35 millióra emelik meg a kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel. Emellett határozat született a Városi Múzeum udvarán álló Pákolitz mellszobor áthelyezéséről is, az alkotás új helye a Pákolitz István Városi Könyvtárban lesz.

Az előző nap két vesztese, a Pécs és a Paks nyitotta a II. Horváth Zoltán Emléktorna csütörtöki programját. Az ASE csapata ezúttal sem volt teljes, mivel a sérüléséből nemrég felépülő Lorenzo Williamset Völgyi ezúttal jobbnak látta pihentetni. Ahogy a Falco elleni szerdai meccsen, ismét az ellenfél kezdett jobban, Völgyi egylete szellősen védekezett és a csapat támadójátéka is hagyott kívánni valót maga után. A piros-kék játékosok közül csupán Giles hozott kiemelkedő teljesítményt, így a meccs nagy részében a PVSK vezetett, azonban a szünet után fordítani tudott az ébredező Paks és a küzdelmes mérkőzés utolsó perceiben az ASE szerezte meg a vezetést, ezzel pedig a 82-88 pontos győzelmet.