Hírek röviden

Pakson egy gazdasági épület vaskapuját vitték el eddig ismeretlen személyek, a bűncselekménnyel okozott kár 40 ezer forint, tájékoztatott a rendőrség.

Szeptember 22-e az európai autómentes nap, amellyel a városlakók figyelmét kívánják Európa-szerte felhívni a megnövekedett autóforgalomra, a közlekedés környezetkímélőbb lehetőségeire. A Gemenc Volán Zrt. is szeretné elősegíteni az európai autómentes nap sikerét, ezért szeptember 22-én, csütörtökön a helyi buszjáratokat díjmentesen vehetik igénybe az utazók.

Séta az egészségért programot szervez október elsején az ÖKO Munkacsoport Alapítvány és a Jövő Drogok Nélkül Alapítvány. A résztvevők szombaton a Szent István téren és a művháznál gyülekeznek 14 órakor, onnan indulnak a buszok Szekszárdra. A túra helyszíne az újonnan felavatott Lösz-szurdik tanösvény, a programra jelentkezni szeptember 29-ig lehet a 06-30-43-89-561-es számon.

Az E.ON értesítése szerint Pakson szeptember 23-án 8 órától várhatóan 13 óráig a következő helyszíneken lesz áramszünet: a Csendes utca, a Virág utca 53-77., 60., 64-108., 79-107., 109-129. címen, a ravatalozó, a vízmű, a T-Com, a Telenor, a Vodafone területén, a Szérűs utca, a Fehérvári út 8-18., 9-27., a Sport utca 1-19., 2-22. címen, a PSE pálya és a Mária utca területén.

Pályaválasztási szülői értekezletet tartanak a paksi munkaügyi központ és a Nevelési Tanácsadó munkatársai csütörtökön 17 órai kezdettel a 7. és 8. osztályos diákok szüleinek a Deák Ferenc Általános Iskolában. A szakemberek szerdán a kisebbek szüleinek tartottak tájékoztatót, amíg a gyerekek papírgyűjtésen vettek részt.