Hírek röviden

1000 darab új cserjét, 150 darab fát és több, mint 35 000 kétnyári palántát és virághagymát ültetnek el a következő hetekben a DC Dunakom Kft. kertészeti részlegének munkatársai Pakson. Az aszályos nyár megviselte a cserjeágyakat, ezért újak kerülnek többek között a Kodály és Újtemplom utcák közötti tömbbelsőbe , valamint a központi parkba. A következő nagyobb munka január elején vár a városi kertészetre, akkor kezdik el a fák metszését.

Szeptember 29-én a Paksi Képtárba látogattak a székesfehérvári Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjai. Az értelmükben középsúlyosan akadályozott tanulók csoportfoglalkozáson vehettek részt, melyen elsősorban a játék és a kézművesség kapott hangsúlyt. A program folytatásaként elsétáltak a Duna-korzóra és megtekintették a város nevezetességeit. Az esemény célja volt, hogy a fogyatékkal élő gyermekek a foglalkozásokon plusz élményekhez és tapasztalatokhoz jussanak.

Tegnapra várták, de csak szombaton érkezik Magyarországra az Atomerőmű új centere, Lee Nailon, írta meg a Nemzeti Sport. A 36 éves amerikai a hétvégén szinte biztosan megérkezik, így kedden már játszhat is az osztrák Traiskirchen elleni EuroChallenge-selejtezőn.