Hírek röviden

Tegnap este Pakson a Dózsa György utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél egy BMW vezetője tolatás közben elütött egy mögötte elhaladó gyalogost. A baleset következtében a gyalogos nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, anyagi kár nem keletkezett, tájékoztatott Heisler Judit, a Paksi Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Tehetségkutató felvételit hirdet a Süni Gyermekkuckó 8-14 éves fiatalok részére egy paksi gyermekkar létrehozására. A kórus tervezett létszáma 20 fő, akiket a zsűri szavazata alapján választanak. A tehetségkutatóra a kisebbek a Vuk dalával, az idősebbek pedig a Muzsika hangja musical Dó-ré-mi című dalával jelentkezhetnek október 7-ig, a válogató pedig 9-én vasárnap 10 órakor lesz. A jelentkezési lap letölthető és további információ olvasható a www.sunigyermekkucko.hu honlapon.

Információs napot hirdet nonprofit és civil szervezetek részére a Civil SzámAdó Szolgálat és a paksi városi művelődési központ. Az első találkozó október 6-án csütörtökön 17 órakor lesz, téma a személyi jövedelemadó egy százalékának elszámolása. A programon való részvétel ingyenes.