A cifra után fegyelmi is jöhet

A kecskeméti labdarúgók többsége több hónapja nem kapott fizetést, ezért vonultak be az öltözőbe a szerdai, MVM Paks elleni Liga Kupa mérkőzés 30. percében. Az ügy kapcsán a Magyar Labdarúgó Szövetség is vizsgálatot indíthat, amennyiben a futballisták a játékvezető engedélye nélkül hagyták el a pályát. Az akció valós okáról néhány focista bizalmasan nyilatkozott a pepsifoci.hu honlapjának.

Ahogy korábban megírtuk, szokatlan jelenet szakította félbe a Kecskemét és az MVM Paks szerdai Liga Kupa meccsét, a hazai pályán játszó futballisták ugyanis a 30. percben elhagyták a pályát. A nyolc játékos, aki egyszerűen fogta magát, és bevonult az öltözőfolyósóra, szűk egy perc múlva visszatért a pályára, és folytatták a meccset. A félidőben – amikor még 1-1-re álltak a csapatok – a hangosbemondó azt közölte, hogy hasmenés gyanúja miatt vonult le az egylet, de ezt a helyszínen lévő szurkolók már akkor sem vették igazán komolyan. A délmagyar.hu hírportál helyszínen lévő tudósítójának információi szerint a lila-fehér játékosok ezzel az akcióval elmaradt fizetésük miatt tiltakoztak, azonban a KTE illetékesei továbbra is a hasmenéssel magyarázzák a történteket.

A Magyar Labdarúgó Szövetségnél egyelőre a játékvezetői jelentésre várnak, a fegyelmi bizottság nem indított vizsgálatot az ügyben. A bizottság egyik képviselője a delmagyar.hu-nak elmondta, bár az ügyben nem indult vizsgálat, előzetesen is biztosra vehető, hogy a játékosok a játékvezető engedélyével vonultak be az öltözőfolyosóra, ellenkező esetben ugyanis komoly szankciók lépnének életbe, és ezzel az érintetteknek is tisztában kellett lenniük. A pepsifoci.hu megkeresésére két neve elhallgatását kérő paksi játékos is nyilatkozott a történtek kapcsán: Aki nem hülye, az látta, hogy miről van szó. A hangosbeszélő ugyan hasmenésről beszélt, de egy játékos ennyi idő alatt nem végez semmivel, még a WC-ig sem jut be. Ők sem mentek be, csak a játékoskijáróba. Mindenki tudta, hogy miről van szó, minket is beavattak a kecskemétiek. A magam részéről szolidáris vagyok velük, de örülök, hogy olyan helyen játszom, ahol nincs ilyesmire szükség. Úgy tudom régóta várnak a pénzükre, és nyilván elég elkeseredettek lehetnek, ha ezt a megoldást választották. A meccsen ez téma is volt köztünk, ami nem csoda, hiszen ilyesmi azért ritkán történik. Úgy tudom, hogy az öltözőben közösen jelölték ki, hogy kik legyenek, aki levonulnak, és erről az edzőjük is tudott, ahogyan a játékvezető is.

Miután a bizottság ma átnézi a játékvezetői jelentést, döntést hozhatnak arról, hogy a jövő hét keddi fegyelmi ülés elé viszik-e a Kecskeméten történteket.