Mit nézzünk a hétvégén?

Fotó: the-frame.com

Murnau 1927-es Sunrise (Virradat) című filmjének vetítésével folytatódik október 16-án 16 órakor a Paksi Képtár Filmklub elnevezésű programja, melynek keretében a tízes, húszas évek avantgárd irányzataiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A történet egy szerelmi háromszög eseményeit dolgozza fel: a férfit elcsábítja egy városi nő, és arra ösztönzi, hogy balesetnek álcázva fojtsa vízbe feleségét. A férfi csónakázni viszi feleségét, de a merénylet közben megbánja tettét. A rémült feleség és a tetteit megbánó férj a városba érkezik, ahol fokozatosan újra egymásra találnak és paradicsomi hangulatban töltik a délutánt. Azonban haza felé vihar tör ki, így a feleség valóban a vízben találja magát…

Október 14-én 19 órakor a Majmok bolygója:Lázadás című amerikai sci-fi akciófilmet vetítik a művelődési központ színháztermében. Egy San Franciscó-i kutatólaboratóriumban egyre közelebb kerülnek az Alzheimer-kór gyógyszerének megtalálásához. Ám a szer másképp hat az emberekre, mint a kísérleti csimpánzokra. Az emberek – köztük a kutatást vezető orvos apja – átmeneti javulás után váratlan és kezelhetetlen tüneteket produkálnak, a majmok agya viszont hihetetlen fejlődést mutat. A legokosabb kísérleti alany, Caesar megelégeli a rabságot, fellázítja sorstársait, és élükre állva kiszabadul a szigorúan őrzött intézményből. A majmok kíméletlen háborúba kezdenek elbizakodott teremtőik ellen, amit már senki nem tud megállítani.

Október 15-én szombaton 19 órakor a Szenvedélyek hete rendezvénysorozat záró programjaként a budapesti Hit Rock együttes ad koncertet a városi művelődési központ színháztermében. A Pink Floyd emlékestre a belépés díjtalan.

A hétvégén a sportkedvelők is megtalálják a maguk számítását, vasárnap az ASE kosárlabdacsapatáért, szombaton pedig az MVM Paks egyletéért szoríthatnak a szurkolók. Előbbi a Magyar Bajnokság keretében 18 órakor csap össze a Soproni KC gárdájával az MKB Arénában, utóbbi október 15-én 18 órakor fogadja a Fehérvári úti stadionban a Haladást az OTP Bank Liga 12. fordulójának mérkőzésén.