Beatles nap – újraéled a legenda

Fotó: Molnár Gyula

Relikviák, Beatles-totó, maratoni koncert: különleges rendezvényre invitálja október 29-én a paksi művelődési központ a zenekedvelőket, ugyanis a szombati nap központi témája a Beatles együttes lesz. A liverpooli fiatalok alakította angol rockzenekar talán a legismertebb és legnagyobb hatású alakulat nem csak a rockzene, de a kulturális fejlődés szempontjából is. A Lennon-McCartney szerzőpáros dalai ma is ugyanúgy megmozgatják az embereket, a halhatatlan dalokat most a házban rendezett Beatles nap is felidézi.

Az Across the Beat Universe elnevezésű esemény megálmodói a paksi rajongókból álló BeatBack zenekar, melynek tagjai Kasléder Albert, Kántor István, Kováts Gergely és Újvári Dávid. A formáció januárban szerveződött kimondottan erre az eseményre, aminek során négyórás koncerttel fogadja a nagyérdemű közönséget, egyúttal tisztelegve a könnyűzene legsikeresebb zenekara előtt. A koncerten kizárólag a Beatles együttes dalai fognak elhangozni, bemutatva teljes munkásságukat, azaz valamennyi nagylemezükről kerültek számok a repertoárba.

A 20 órakor kezdődő, háromblokkos előadásnak a művelődési ház aulája ad helyszínt, ahol délutáni kísérőprogramok is kiegészítik az esti koncertet. 15 órától a nagykluban lesz egy Beatles-kiállítás, melyen nagyrészt a BeatBack zenekar tagjai, valamint baráti köre által összegyűjtött relikviák, bakelit lemezek, képek, könyvek, emléktárgyak tekinthetők meg. A felvezető programok folytatásaként 16 órától Beatles filmanyagokat vetítenek a moziteremben. A helyszínen 18 órától folyamatosan tölthető ki Beatles-totó, mely helyes megfejtői között ajándékot sorsolnak ki a koncert második szünetében. A színpad melletti projektoros kivetítőn pedig folyamatos képvetítés lesz látható a koncert teljes hossza alatt. A program egészére a belépés díjtalan.