Mit nézzünk ma?

November 3-án csütörtökön 17 órakor a Gru című amerikai animációs filmet vetítik a művelődési központ színháztermében. A történet szerint Gru, a főszereplő a világtörténelem legnagyobb rablását tervezi, ugyanis el akarja lopni a Holdat. Örömét leli mindenben, ami gonosz. Arzenáljában van zsugorsugár, fagyasztósugár, valamint földi és légi harci járművek, és leigáz mindenkit, aki az útjába áll. Mígnem egy nap szembe találja magát három árva kislány elképesztő akaraterejével, akik olyasmit látnak benne, amit eddig senki más: a potenciális apukát. A világ egyik legnagyobb gonosztevője most összeakad élete legnagyobb kihívásával: akiknek neve Margo, Edith és Agnes.

Folytatódik a Nem titok az egészség című ismeretterjesztő előadássorozat és ételbemutató Pakson a HAMÜLED Kft. éttermében november 3-tól december 15-ig, kéthetente. A csütörtöki program témája a gyomor- és bélrendszeri betegségek étrendi összefüggései lesznek.

A MAMŰ Társaság Tájmisztika című képzőművészeti kiállítása nyílik meg november 3-án 17 órakor a művelődési központ könyvtár galériájában. A MAMŰ, azaz Marosvásárhelyi Műhely, vagy másképpen, a MA születő MŰ-vek szójátéka, egy 1978 körül kibontakozó erdélyi képzőművészeti csoportosulást jelöl, a társaság ma már Budapesten székel, közössége  mintegy 130 tagot számlál.