Mit nézzünk hétvégén?

November 4-én 19 órakor a Colombiana című francia-amerikai akciófilmet vetítik a művelődési központ színháztermében. A történet szerint a kilencéves Cataleyának a szeme láttára gyilkolják meg a szüleit. Ő is épp csak megússza a mészárlást, és gengszter nagybátyjával, Emilióval az Egyesült Államokba menekül. Tizenöt évvel később bérgyilkosként dolgozik neki. A névjegye – egy az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea – üzenet a szülei gyilkosainak. Cataleya mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet. Luc Besson legújabb filmje, régi klasszikusainak (Nikita, Leon a profi) modern újrafogalmazása.

Pénteken 17 órakor Hordozott tájak címmel Zirczi Judit tárlata nyílik meg a művelődési központ nagykiállítójában. Köszöntőt mond Sinkó István képzőművész, művészeti író, közreműködik Vida Zsolt versmondó. A kiállítás megtekinthető november 24-ig.

Országos szépség- és egyéniségverseny lesz november 5-én szombaton 17 órakor Pakson a Városi Művelődési Központban, melynek keretében megválasztják Magyarország Csillagát és Paks szépét. Az eseményen kiderül az is, ki képviseli Tolna megyét a nemzetközi Alpok Adria szépségverseny országos döntőjén. A műsort R. Kárpáti Péter, a népszerű tévésorozat szereplője celebrálja, az eseményen fellép Radics Márk és a Csillag Show-tánc Egyesület is. A versenyen jelen lesznek a tavalyi győztes királynők, többek között a siket Weisz Fanni is.

Szombaton 18 órakor a MJUS-Fortress Körmend egyletével csap össze az ASE idegenben a Magyar Bajnokság ötödik fordulójában. A mérkőzést a Paksi Kistérségi Televízióban felvételről vasárnap 19, míg kedden 17 óra 30 perctől láthatják.

A Dunakömlődi Római Katolikus Egyházközség várja az érdeklődőket és hívőket a templom búcsújára, Szent Imre herceg ünnepére. November 5-én 17 óra 30 perctől Agárdi Kovács Attila festménykiállítása tekinthető meg a plébánia közösségi házában, utána agapé következik. November 6-án 11 órakor ünnepi szentmise kezdődik, melyet Nagy Bálint jezsuita szerzetes celebrál. A szentmisén kerül megáldásra Győrffy József, Szent Mónika című festménye, valamint a magyarországi németek zászlója. A zászlót a Paksi Német Kisebbségi Önkormányzat adományozza.