Mit nézzünk a hétvégén?

Az Őrült, dilis szerelem című amerikai romantikus vígjátékot vetítik november 11-én pénteken 19 órakor a művelődési központ színháztermében. A történet szerint a főszereplő, Cal Weaver mindent megkapott az élettől, amit akarhat: jó munkát, szép házat, aranyos gyerekeket, méghozzá egykori gimis szerelme oldalán. Amikor azonban kiderül, hogy a felesége megcsalja, és válni akar, hirtelen minden átalakul egy egészen más típusú életté. A szabad estéit egy környékbeli bárban tölti, ahol találkozik a nagydumájú Jacobbal, aki bevezeti az új élet rejtelmeibe: a csajozás, a férfias ivászatok és a menő öltözködés birodalmába. De Cal évtizedekkel ezelőtt leszokott a flörtölésről, és túl sok mindent kellene egyszerre megtanulnia, miközben abban sem biztos, hogy akarja-e az új életet. A humoros, fordulatokban gazdag filmet egy annál is viccesebb követi vasárnap, ugyanis a moziban a Johhny English újratöltve vígjátékát nézhetik meg Rowan Atkinson rajongói.

Hagyományos Márton-napi ökumenikus újboráldását november 12-én 15 órakor rendezi a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete. A program 14 óra 45 perckor kezdődik a Roger Schilling városi fúvószenekar csalogatójával, majd a Pikk Dráma Színtársulat előadásában Baranyi Ferenc: A lónak vélt asszony című komédiáját láthatják az érdeklődők, emellett fellép a szekszárdi Muslinca Kórus.

Az országos Amatőr Pop-Rock-Jazz fesztivált 14. alkalommal rendezi meg Pakson a Művészetekért Egyesület. A tehetségkutató zenei program megnyitója november 12-én 13 órakor kezdődik a városi művelődési központban, az eseményre diákigazolvánnyal ingyenes a belépés, felnőtteknek pedig 500 forint. A rendezvény záróműsorának keretében fellép Rudán Joe akusztikus formációja.