Hírek röviden

A Pro Artis művészeti iskola december 12-én hétfőn és 13-án kedden, mindkét napon 10 és 11 órai kezdettel Mikulás és karácsonyi műsorral várja a város óvódásait. Hagyományosan zenével, tánccal, mesejátékkal készül az intézmény három tanszaka, növendékek és tanárok egyaránt.

November végén a magyar Parlamentben megemlékezést tartottak az 1944-45 végén lezajlott délvidéki vérengzésről Délvidéki Magyar Golgota 1944-45 címmel. A megemlékezésen Barkóczi Csaba paksi politológushallgató is részt vett Ékes Ilona képviselő meghívására.

December 14-én 14 órakor közmeghallgatással kezdődik a paksi önkormányzat soros testületi ülése. A napirendek között szerepel többek között Barnácz István rendőr alezredes vízirendészeti kapitányságvezetővé történő kinevezésének véleményezése, és a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Szó lesz még a települési szilárd és folyékony hulladékszállításról, valamint a lakások lakbéreinek jövő évi megállapításáról. Megalkotják a városvezetők az önkormányzat jövő évi átmeneti költségvetési gazdálkodásáról szóló rendeletét, emellett véleményezésre kerül a képviselő-testület 2012. évi munkaterve. Az ülés végén a Paks Kultúrájáért kitüntetés adományozásáról is döntés születik.