Hírek röviden

Csipke Csillagok címmel versbemutató estre invitál minden érdeklődőt Oláh Zoltán költő december 13-án, kedden 18 órára a Városi Művelődési Központ nagyklubjába. Az esten megismerhetik a szerző édesanyja horgolt csipkéihez írt verseit, az előadáson közreműködik Seszták Szidónia színművésznő és Lőrinc Levente színművész.

Karácsonyi előkészületek címmel hagyományőrző programra várják a német nemzetiségi oktatásban részesülő általános iskolai tanulókat december 12., 13. és 14-én a Német Nemzetiségi Kisebbségi Önkormányzat Dózsa György úti klubhelyiségébe, ahol 14 órakor kezdődnek a foglalkozások. Ugyanitt a Magyar Úttörők Szövetségével közösen német nyelvi vetélkedőt szerveznek december 19-én, a nemzetiségek napja alkalmából.

Nagy Sándor, az MVM Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese, Hajdú János polgármester, Tell Edit alpolgármester és dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző Loviisába utazik december 8-án. A küldöttség vasárnapig marad a finnországi városban, ahol a város és az ottani atomerőmű vendégei lesznek. Ezt megelőzően júliusban Loviisából érkeztek vendégek az atomerőmű meghívására Paksra, a mostani látogatás a két város közötti kapcsolatot erősíti.