Üzembe helyezték az új tüdőszűrő berendezést

Új helyszínen, a mai kornak megfelelő, korszerű berendezéssel zajlik ezentúl Pakson a tüdőszűrés. Január 2-tól már nem a Deák Ferenc utcai tüdőgondozóban kell vizsgálatra jelentkezni a betegeknek: az ott működő több mint 25 éves elavult gépet korszerűre cserélték, s a Városi Rendelőintézetben helyezték üzembe. Ez az első lépése annak, hogy a tüdőgondozó a Táncsics utcai épületbe költözhessen, azonban a szakmai stáb a Gyógyászati Központ új szárnyának megépüléséig egyelőre a Deák Ferenc utcában marad.

A tüdőszűrő vizsgálat a Városi Rendelőintézet röntgen-ultrahang részlegén történik ezentúl. Mint minden más szakrendelésen, úgy ebben az esetben is a szűrésre érkezők először a betegfogadónál jelentkeznek felvételre, majd a röntgen-ultrahang és tüdőszűrő részleg adminisztrációs helyiségében a vizsgálatra. A felvétel készítése az alábbi rendelési időben történik:

Hétfő:           11.30-tól 15.30-ig
Kedd:           10-től 14-ig
Szerda:        11.30-tól 15.30-ig
Csütörtök:    10-től 14-ig
Péntek:        10-től 12-ig

A leleteket a felvétel készítését követően egy héten belül a röntgen-részleg adminisztrációs helyiségében adják ki. Az 59 millió forintos készülék beszerzéséhez a Paksi Atomerőmű Zrt. mint nagyadózó járult hozzá – 2011-ben erre fordították azt a 40 millió forintot, amely felhasználásáról a cég dönthet. A fennmaradó összeget, valamint a belsőépítészeti átalakítás költségeit a paksi önkormányzat biztosította.