A létszám marad, pénz kevesebb jön

Fotó: Molnár Gyula

Megkezdte felkészülését a 2011-2012-es szezon tavaszi fordulóira az MVM Paks labdarúgócsapata. Kis Károly együttesének programjában külföldi edzőtábor is szerepel. Hasonlóan a korábbi, téli felkészülési programhoz idén is Törökországba készül a zöld-fehér egylet, Magyarországon pedig további hat edzőmérkőzést játszik majd a klub első számú egylete.

Ami az együttes pénzügyi hátterét illeti, a főtámogatóval folyamatosan egyeztet a klubvezetés. A Magyar Villamos Művek Zrt.-vel még nincs aláírt szerződés az idei évre, de Haraszti Zsolt ügyvezető lapunknak elmondta, valószínűleg kevesebb pénzből gazdálkodhatnak majd 2012-ben. Ennek ellenére a játékos keretben nagy változások nem történtek: Böde Dániel, Barta László, Szabó János és ifjabb Haraszti Zsolt is Pakson kezdte az alapozást, bár utóbbi futballista napokon belül a Videoton FC kötelékéhez tartozhat.

Vayer Gábor az első edzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, bízik magában és társaiban, a csapatkapitány azonban nem helyezésekben gondolkozik. Az MVM Paks első tétmérkőzését február 22-én a Ligakupában játssza. A címvédő a negyeddöntő első találkozóját hazai pályán a Debrecen ellen vívja, visszavágó március 7-én lesz. A bajnokságban a tervek szerint idén először március 3-án Pápán lép pályára a zöld-fehér klub.