Mit nézzünk ma?

A Talán egy másik életben című magyar-német háborús filmdrámát vetítik szerdán 19 órától a művelődési központ art-termében. A történet szerint 1945 áprilisában, a második világháború utolsó heteiben egy zsidó csoport Budapesttől Mauthausen felé egy osztrák falu melletti pajtában reked. Az SS parancsnok az őrökkel együtt eltűnik és a foglyok nem tudják, mitévők legyenek. Éheznek, fáznak, teljesen elgyötörtek, a falu lakói pedig megosztottak a sorsukat illetően. Ebben a helyzetben az egyik fogoly, egy budapesti operaénekes, a művészet segítségével dolgoz ki egy túlélési stratégiát, élelemszerzés reményében. Azt javasolja, hogy rabtársaikkal játsszák el Johann Strauss Bécsi vér című művét, néhány falubeli bevonásával.

Szerdán Szabó Vilmos Béla evangélikus lelkész hirdet igét a református templomban az ökumenikus imahét alkalmával, ahol az evangélikus gyülekezet kórusa is fellép. Az istentisztelet 17 óra 30 perckor kezdődik.

Az Atomerőmű SE kosárlabdacsapata kedden 18 órakor Magyar Kupa mérkőzésen a Szeged együttesét fogadta. A Telepaks csatornáján az összecsapást szerdán 17 óra 30 perctől felvételről láthatják.