Kultúrházak éjjel-nappal, avagy mi is az a kéri stangli

Új időpontban, de az eddigi célkitűzésekhez hasonlóan hirdetik meg idén is a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésre keresztelt országos közművelődési akciót: az egész országot behálózó, a kisebb településeken szinte egyedüli kulturális szolgáltatóként jelenlévő kultúrházak, faluházak, a nagyobb településeken közművelődési feladatokat ellátó művelődési és közösségi házak február 17-19. között mutatkoznak majd be éjjel vagy nappal, avagy mindkét napszakban sokoldalúságukat bizonyítva.

A kezdeményezéshez ahogy tavaly is, a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ is csatlakozik színes programjaival. Február 17-én a mozi hőskorának plakátjaiból összeállított kiállítás várja az érdeklődőket, akik a ház art-termében a helyi szerzőpáros, Babai István és Kövi Gergő legújabb, Állomás című rövidfilmjét is megtekinthetik. A délutáni programot a Sosem Ugyanaz Comedy Klub eddigi legjobb jeleneteiből összeválogatott műsora majd mozi követi, és aki még talpon marad, este kilenctől két tolnai együttes, a funkys-bluesos zenét játszó Dirr-Durr, és egy akusztikus formáció, a Másképp koncertjére rophatja.

Február 18-án 15 órától a Szomszédoló programsorozat első vendégeként Németkér mutatkozik be: lesznek kiállítások, népi játékok, kézműves programok kicsiknek és nagyoknak, étel- és italbemutatók, sváb ételreceptek, viseletbemutató, sváb dalok tanulása és még sok egyéb érdekesség. 18 órától a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport sváb táncházba invitálja az érdeklődőket. Aki ellátogat a ház kétnapos programjára még azt is megtudhatja, mi is az a kéri stangli.