Mit nézzünk a hétvégén?

Mozi: A Finánc a pácban című francia vígjátékot vetítik pénteken 19 órakor a kulturális központ színháztermében. A sztori szerint az 1990-es évekbeli európai határátjárhatóság miatt a belga-francia végvitézek napja leáldozóban. A vámszakma túlélési lehetősége a mozgó járőrözés. A gall vámtiszt azért vállalja vallon kollégája mellett a szolgálatot, mert szerelmes annak húgába. Csakhogy a belga királyság őre gyógyíthatatlanul gyűlöli a franciákat. Jó hétvégéje van a mozikedvelőknek, ugyanis vasárnap két remek film és forog majd a vásznon, 17 órakor az Alvin és a mókusok című animációs vígjáték, 19 órakor pedig a Sherlock Holmes második része, az Árnyjáték.

Kultúrmorzsák: Február 24-én tartja következő baba-mama programját a Paksi Képtár. A délelőtt témáját a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek kiállítása adja. Február 25-én 19 órakor jelmezbált tart a dunakömlődi faluház a Nyugdíjas Érdekszövetséggel közös rendezésben. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Nyílt napot tart II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola február 25-én: az elsősök és szüleik a beiratkozásossal kapcsolatos információk mellett betekinthetnek a nevelési módszerekbe is. Játszóházat tart az ASE február 26-án a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Lesz játék, arcfestés, barkácsolás, légvár, csúszda, gyöngyfűzés, és sok minden más. A jelmezben érkezők között ajándékokat sorsolnak ki.

Sport: A következő elkészülési mérkőzésen Csákvár csapatával csap össze az MVM Paks a Fehérvári úti pályán február 25-én szombaton 10 órakor. Az ASE pedig a Kaposvárral szemben lép pályára szombaton 18 órakor a Gesztenyés úti sportcsarnokban a Magyar Bajnokság 20. fordulójában, ahol Gardener már nem fogja erősíteni a piros-kékek legénységét.