Rulett és korhű öltözet várja a látogatókat a paksi standon

Reformkori kaszinó, római nap, szórakoztató fizika kísérletek és sportkülönlegességek várják a látogatókat a paksi standon az Utazás – 35. Nemzetközi idegenforgalmi kiállításon. Március 1. és 4. között ismét várja az érdeklődőket az Utazás kiállítás a budapesti vásárközpontban. A négy nap során más és más látnivalók fogadják a látogatókat a paksi standon, az A pavilon 312/D standján.

Csütörtökön az Erzsébet Nagy Szálloda szervezésében egy reformkori kaszinó hangulatát idézik meg korhű öltözetben: e napon rulett asztalnál próbálhatnak szerencsét a vállalkozó kedvűek. Pénteken római kori ruhákba öltözhetnek be az érdeklődők, akik a róluk készült képet haza is vihetik. Emellett a paksi standhoz érkezők láthatják majd Lussoniumot felülről, ugyanis a tábor 3D-s rekonstrukcióját megalkotó Pazirik Informatikai Kft. robotrepülőgéppel örökítette meg a látványt madártávlatból, amit levetítenek a kiállításon.

Szombaton Energianap lesz, amikor – a tavalyi év nagy sikerű attrakciójához hasonlóan – az Energetikai Szakközépiskola diákjai és tanárai szórakoztató fizika kísérleteket mutatnak be. Az is kiderül, hogyan lesz a tekerésből elektromos áram, ugyanis a paksi energiabiciklire pattanva kivilágíthatják a standot. Vasárnap a sporté a főszerep: mivel 2012 az olimpia jegyében telik az Utazás kiállításon is, az olimpiai pavilonban több mint 30 sportág mutatkozik be, mintegy 150 sportoló részvételével. Vasárnap 11 és 12 óra között Paks kap lehetőséget a bemutatkozásra, a küzdőtereken bemutatókkal várja a vendégeket többek között Bor Barna és Csoknyai László is, emellett az Atomerőmű Sportegyesület sakk szakosztályának jóvoltából a sakk világába is elkalandozhatnak az érdeklődők. A pavilonban a sportbemutatók mellett Paks imázsfilmje is látható lesz.