Nyelvtanulási és vizsgalehetőség egy helyen (X)

Óvodások is tanulnak a Claudia Audiovizuális Nyelvstúdióban. Fotó: Kövi Gergő

A Claudia Audiovizuális Nyelvstúdió 2008-ban kezdte meg működését Pakson azzal a céllal, hogy színvonalas, bárki számára megfizethető tanfolyamokat kínáljon. Az intézmény azóta számos olyan eredményt ért el, amely folyamatos fejlődését bizonyítja.  A kezdeti képzési kínálat kibővült, az angol nyelv mellett német és francia nyelvet is oktatatnak, tájékoztatott Kövesdiné Hernádi Klaudia, a nyelviskola és az azt működtető FLK Paks Kft. vezetője. Kezdetben főként felnőttekből álló tanulói csoportokkal dolgoztak, ma viszont már közép- és általános iskolások, sőt a legkisebbek, az óvodások is tanulnak a Claudia Nyelvstúdióban. – Az utóbbi két korosztály résztvevőit színes, játékos, változatos módszerek felhasználásával vezetjük be az idegen nyelvek világába, ahol a zene és a tánc is fontos szerepet kap – tette hozzá. Az indulás óta bővített, a legkorszerűbb technikai követelményeknek megfelelő oktatási helyszínek mellett külső helyszíneken is folynak tanfolyamaik.

Kövesdiné Hernádi Klaudia örömmel számolt be arról is, hogy idén nyitja meg kapuját nyári táborhelyük Fadd-Domboriban, ahol a színvonalas nyelvoktatáson kívül számos szabadidős és sportolási lehetőség várja majd a fiatalokat. A táborhely teljes körű felújítása a szezonra fejeződik be. A létesítményt, ahogyan ez a nyelvstúdió esetében is történt, igényesen, hangulatosan, a tanulók igényeit figyelembe véve rendezik be.

Fotó: Kövi Gergő

„A tábor végére használható nyelvtudással gazdagodhatsz mindezt játékos szituációs és interaktív feladatok segítségével, az iskolai módszerektől merőben eltérően!”– invitálja a 8-14 év közötti gyerekeket a Claudia Audiovizuális Nyelvstúdió. A programok igen vonzóak, a tervek között szerepel kirándulás, mozi, karaoke, medencés parti a saját tábori úszómedencénél, bográcsozás, szalonnasütés, éjjeli őrjárat, sportprogramok, így a tanulás mellett a szórakozás és a fergeteges hangulat is garantált.

A tábor létszáma legfeljebb 22 fő, a részvételi díj 29 900 forint, amely magába foglalja a szállás  és napi három étkezés költségét, az utazást, a programokat és a nyelvórákat. Az idei nyárra három turnust terveznek kezdők és haladók számára. Ezek időpontjai:  június 25-29., július 2-6., július 30 – augusztus 3.

A táborhely szabad időpontokban nyitva áll külső szervezésű táborok előtt, iskolák, cégek, baráti társaságok is igénybe vehetik majd, tájékoztatott Kövesdiné Hernádi Klaudia.

Izsák Adrián, a Vak Bottyán Gimnázium végzőse azoknak hallgatóknak az egyike, akik a Claudia Nyelvstúdió mint hivatalos ELTE ITK ORIGÓ és TELC nyelvvizsgahely első ízben megrendezett TELC angol nyelvvizsgáján részt vettek. – Nagyon élveztem az órákat, remek tanárt és tanulótársakat kaptam. Sokat fejlődött a nyelvi tudásom, szókincsem. Jó volt a közösség, élvezetes a tanulás. Az pedig, nyilván egyszerűbb és kényelmesebb, hogy helyben vizsgázhattam. Most már csak azt remélem, hogy rövidesen megkapom az értesítést arról, hogy sikeres vizsgát tettem.

A nyelvstúdió 2010-ben akkreditált intézmény lett így 2011-től hivatalos ELTE ITK ORIGÓ és TELC nyelvvizsgahelyként működünk. Az elmúlt héten mérethették meg elsőként angol nyelvtudásukat a TELC nyelvvizsgarendszer középfokú szintjét megcélzó vizsgázók, számolt be Mittly Ágnes nyelvvizsgahely vezető.

Az ELTE ITK ORIGÓ nyelvvizsgaközponttal és az Akadémiai Kiadóval partnerségben 2012. március 28-án 15 órától workshopot tart a Claudia nyelvstúdió. Itt az ELTE ITK általános iskolásoknak szóló Junior nyelvvizsgájáról, illetve az Akadémiai Kiadó legújabb kiadványairól tájékozódhatnak az érdeklődők.  Szűcs Melinda, az ELTE ITK nyelvvizsgaközpont munkatársa és Thimar Márta, az Akadémiai Kiadó vezető szerkesztője tart előadást a rendezvényen, mely ingyenes.

– Fontosnak tartjuk, hogy minél korábban kezdjenek el idegen nyelvet tanulni a gyerekek, viszont látjuk azt is, hogy igen magas követelményeknek kell megfelelniük már az általános iskola 8. osztályában. Az alapfokú nyelvvizsga letétele ezen  évfolyamon nem egy helyen titkon elvárt a diákoktól. Ez azonban sokaknak gondot okoz, félnek a megmérettetéstől, az esetleges kudarctól. A Junior nyelvvizsga ennek a korosztálynak kínál barátságos, az életkori sajátosságokhoz illeszkedő vizsgalehetőséget. Nincs többé félelem a vizsgától, az esetleges bukástól, hiszen ez az a vizsga, ahol nem lehet megbukni. A gyerekek egy értékelő tanúsítványt kapnak, amellyel tisztán látják, hol milyen szinten állnak az általuk választott idegen nyelv területén.  Szeretnénk, ha sokakhoz eljutna ez a lehetőség, ezért rendezzük a workshopot – mondja Mittly Ágnes.

– Azt hiszem, látható, hogy megvalósult céljaink mindig újabb kihívásokat tárnak fel, melyeket továbbra is igyekszünk a tanulói igényekhez mérten, a minőségi nyelvoktatás mércéjét szem előtt tartva megoldani – összegezte a Claudia Nyelvstúdió vezetője.

Claudia Audiovizuális Nyelvstúdió,

FLK-PAKS Kft,
7030 Paks Tolnai út 26.
Tel.: 06/20-448 5305
www.claudianyelvstudio.hu

(Fizetett hirdetés)