Események a Víz világnapja alkalmából

Két szakértő tart előadást szerdán 17 órától a paksi polgármesteri hivatal nagytermében a víz világnapja alkalmából. Az ÖKO Munkacsoport Alapítvány által szervezett rendezvényen dr. Victor András, az ELTE nyugalmazott tanszékvezetője tart előadást Az oldószertől a szenteltvízig címmel, majd Gaál Zoltánné, környezet-egészségügyi és kémiai biztonsági felügyelő beszél az élelmiszer- és vízbiztonságról. A programra a belépés ingyenes.

A paksi általános iskolás és középiskolás tanulók számára ismét nyílt napot tart a Paksi Vízmű Kft. Március 22-én 8 és 15 óra között a Dorogi úti víztisztító üzemhez várják a látogatókat, ahol szó lesz a helyi ivóvíz előállításról, a vízminőségről és a víztisztításról. Ma a Hétszínvirág Óvoda ovisai is kilátogatnak a vízműhöz, akik házi fotó- és rajzpályázatot is hirdettek a víz világnapja alkalmából.

Szerdáig lehet eljuttatni a Paksi Vízmű Kft.-hez a Kölesdi útra azokat a pályaműveket, amelyekkel a diákok a Szeretetem a csapvízet című rajzpályázatra neveznek. A vízmű ebben az évben is meghirdettte rajzpályázatát a paksi óvodások, általános iskolás tanulók és a paksi művészeti iskola képzőművészeti szakos hallgatói számára a Víz Világnapja alkalmából. Olyan rajzokat, festményeket, plakátokat és kisplasztikákat várnak, amelyek közvetlenül vagy közvetve a vízzel, a víz értékével, felhasználásával, fontosságával, és a fenti jelmondattal kapcsolatosak. Technikai megkötés nincs, csak, hogy a művek nagysága ne haladja meg az A3-as méretet.