Hírek röviden

Március 31-én rajtol a XV. Bakancsos Atom Kupa az Ürgemezőn a Demeter Egyesület szervezésében. A Természetjáró Tájékozódási Csapat Túraversenyre minden érdeklődőt várnak, felnőtteket, diákokat, versenyzőket és kirándulókat egyaránt (utóbbiak túravezetővel teszik meg a számukra kijelölt útvonalat). A nevezőket és túrázókat a Gesztenyés úti Atomfitt épületében várják. A részletes versenykiírást, illetve a túrázással kapcsolatos információkat a www.dmtr.hu honlapon böngészhetik az érdeklődők.

Húsvéti készülődés címmel foglalkozásra várja a német nemzetiségi iskolák alsósait a Német Nemzetiségi Kisebbségi Önkormányzat. A foglalkozások az önkormányzat klubhelyiségében zajlanak március 26-tól 28-ig. A nemzetiségi önkormányzat március 31-ig továbbra is várja a javaslatokat az Arany Rozmaring díj idei kitüntetettjére.

Rákóczi-napokra készülnek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol március 24-én, szombaton 8 és 9 óra között diákgyűlést tartanak, és megemlékeznek a névadó születésnapjáról. Ezt követően délelőtt történelmi játszóház várja a tanulókat. Március 26-án, hétfőn 17 órakor Rákóczi-gálára várják a szülőket a Csengey Dénes Kulturális Központba.

Rendhagyó borversenyt szervez a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete március 31-én, 15 órakor a Sárgödör téren. Fehér, vörös, rozé, siller és óbor kategóriában várják a nevezéseket, minden mintából 3 palackot. A bormintákat március 27-től 29-ig, 15 és 18 óra között várják Polgár Zoltán felső présházában. A mintákhoz üvegeket és dugót ugyanitt lehet felvenni.